Restaurang Hos Niskas

Jag har ju redan avslöjat att det är en middag på gång på Restaurang Hos Niskas, en femrätters med ölmeny där jag står för en stor del av det sistnämnda. Igår hade jag den enormt stora äran att komma hem till familjen Niska och smaka mig igenom deras förslag på meny med några alternativ av öl till, för att komma det sista steget fram emot ett helt färdigt paket.

Matmässigt är menyn nu att anse som fastlagd och det ska till en sista finputsningsfundering på ölen att dricka till. Menyn ser  ut som följer:

Friterad Skaldjurstartar med Limemajonnäs. Här blir det IPA, lutar starkt åt Oppigårds Indian Tribute

Sesamsotad oxfilé med krispig sallad, wasabikräm och sojagele. Till detta en ljus belgare, som nog är fastställd att bli Omnipollos Leon.

Sorbet

Nattbakad fläsksida med rotselleripure, syltade tomater och äppelcidersås. Finstämda smaker med fokus på köttet, gör sig ypperligt med en brittisk ale, kanske Bedarö Bitter från Nynäshamn, kanske något annat.

Citrontårta på hallonspegel. En av mina personliga klassiker, citron och Imperial Stout blir alltid bra. Poppels RIS kommer det bli.

Det här kommer bli så sjukt bra på så många plan och det är en ynnest av sällan skådat slag att få chansen att arbeta med och att prata och tänka smaker med människor som kan så mycket och är så ambitiösa som familjen Niska. Ett lite rolig anekdot, som visar hur hela familjen är inne i mat är när trettonåringen plötsligt utbrister: “Den här wasabikrämen har ni verkligen fått till”. Hur många andra trettonåringar kan ens uttala wasabikräm?

Nog om det. Dom som lyckas få tag i någon av de tolv platser vi släpper kommer få vara med om upplevelse utöver det vanliga.

Advertisements
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s