Efterrätt 2

Banana bread med passionsfrukt och kaffelikör

100g bovetemjöl
100g mandelmjöl
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
1 tsk Kanel
1tsk Vaniljpulver
4 tsk Kaffelikör
4 bananer
4 ägg
0,5dl maskarpone
en skvätt olja
1dl passionsfruktskött
1dl valnötter

Blanda alla torra ingredienser. Mosa bananen med ägg, olja och frukt. Blanda ihop torrt och blött. Häll i en smord brödform och grädda i ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.

vispad grädde
passionsfrukt
kaffelikör

Blandas. Skiva brödet i tunna skivor. Lägg en skiva i botten, topping emellan och en till skiva bröd. Ytterligare vispad grädde och hackade valnötter på toppen.

I den här kombinationen har kockarna utgått från en av ölen, nämligen Bean there, done that och komponerat en efterätt utifrån det. Ölen innehåller både kaffe och passionsfrukt, så efterrätten fick gå i samma tema. De två andra ölen valdes för att istället bryta av mot smakerna i efterrätten och tillföra något annat och bloody maryn för att det inte finns något som talar för att det skulle passa.

Öl som passar: Brewski Bean there, done that

Öl som är lite galen, men kanske passar: De molen Hugs and Kisses

Öl som inte passar: Sakiskiu Alus Bloody Mary Gose

Det visade sig att IPAn gjorde sig bäst. Ölet från Brewski var mest bara konstigt och kunde inte få efterrätten att lyfta på något sätt. Bloody Maryn var bara fel på alla sätt, kemisk pizzasås kan nog inte passa till nånting.

DSC_7853DSCF7879

Advertisements
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s