Efterrätt 1

Gratinerad brie med aprikos och nötter

1 brietårta 500g
150g blandade nötter
ca 15st torkade aprikoser
3-4msk flytande honung
1/2tsk salt
muskovadosocker

Sätt ugnen på 200grader. Lägg osten i en ugnssäker form och strö på lite muskocadosocker. Ställ in i ugnen 10-15 minuter. Osten ska få lite färg.
Hacka nötterna grovt och rosta några minuter i en torrstekpanna.
Skär aprikoserna i mindre bitar och blanda med nötter, salt och honung.
Lägg blandningen på den varma brietårtan.
Servera.

Kockarna till denna efterrätt har läst på i lite böcket och kommit fram till att en stout borde passa bra med sötman och fetman i efterrätten. Den lite galna ölen, har dom helt enkelt valt en konstig öl som råkade finnas på bolaget. Till det som inte passar har dom plockat en enkel ljus lager utan någon större karraktär, som borde försvinna rätt ordentligt.

Öl som passar: Nausta stout

Öl som är lite galen, men kanske passar: Dugges Tonka-nilla Mango-range

Öl som inte passar: Celia organic chech lager

Det hela blev ungefär som tänkt. Vi började med lagern, som kändes som ett glas vatten. Stouten gifte sig väldigt fint med det karamelliserade och feta. Dugges lätt mysko skapelse blev det första under kvällen som verkligen klöv församlingen i två, där ena halvan tyckte att den gjorde sig bra och andra halvan tyckte att det smakade direkt illa.

DSC_7844DSCF7876DSCF7877

Advertisements
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s