Huvudrätt

Low-Carb/High-Fat wild Pizza

500g mozarella
75g färskost
130g mandelmjöl
3 ägg
Smält osten långsamt i en gryta under omrörning. Tillsätt mjölg och sist äggen, när det svalnat. Pressa ut på en plåt med bakplåtspapper.
Bakas i ugn på 180 grader varmluft (220 grader om ej varmluft). Efter några minter i ugnen naggas den. Bakas ca 15-20 minuter, tills den blivit gyllenbrun.

Tomatsås
1 burk krossade tomater kokas med tomatpure, ketchup, oregano, timjan, äppelcidervinäger, lagerblad och enbär, får puttra ca 30 minuter.

Pizzan toppas med suovas, gul lök, trattkantareller, lingon och riven cheddar och herrgård.

Tillagas i ugn tills osten smält.

Kockarna har utgått från vad som går att få tag på lokalt, både av mat och öl. Tanken med ölen är att en lite snällare pale ale är en klassiker till pizza som borde kunna passa fint.
Det är inte helt ovanligt med choklad i kryddningen till vilträtter, varför det skulle kunna funka med en chokladig stout till vilttoppingen på pizzan.

Öl som passar: How to beat the system från This is how

Öl som är lite galen, men kanske passar: Cross borders Porter

Öl som inte passar: Barrels and Drums Ginger beer

Ölen blev rakt igenom lite för lätta mot pizzans ganska tunga smaker. Pale alen gjorde sig bäst. Chokladigheten gjorde sig fint, men hade gärna fått vara kraftigare. Frågan är om inte Youngs Double Chocolate eller kanske rent av Omnipollo Noa hade kunnat funka. Ingefärsdrickan blev precis så fel som den skulle. Pizzan var i alla fall en höjdare, som borde testas av alla!

DSCF7873DSCF7875

Advertisements
This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s