Vad är nu det här?

Svaret på frågan är mycket enkelt. För att förmå mig själv att tänka till lite mer när jag dricker ett nytt öl har jag bestämt mig för att offentliggöra mina domar. Ordningen jag provar efter är nästan lika enkel. Under Provningstillfället beskriver jag lite kort situationen jag befinner mig i när jag provar. Olika öl passar olika bra i olika lägen, så jag vill ge en liten inblick i omgivningen. Rubrikerna Utseende, Doft och Smak förklarar nog sig själva. Jag kommer försöka att helt enkelt beskriva vad jag känner och inte relatera dofter och smaker till öltyp och tillverkning. Vidare anger Helhetsintryck vad jag tycker om kombinationen av utseende, doft och smak. Slutbedömning är vad jag slutligen känner när hela ölen är urdrucken. Här skriver jag också lite om var och när jag tror att ölet skulle göra sig bäst och lite andra lösa funderingar. Mina Betyg delas efter en 10-gradig skala, där 1 är riktigt dåligt och 10 är absolut perfekt. Jag kommer försöka producera en normalfördelningskurva. Betygen baseras helt på min åsikt, så de behöver inte på något sätt stämma överens med vad du tycker…

1 Response to Vad är nu det här?

  1. Du använder dig ett fantastiskt kriterium: provningstillfället. Inget ont om dina anteckningar, jag har nog slutat läsa andras ölrecensioner helt, men jag tycker det är fantastiskt roligt att läsa om tillfället, och fundera på varför du tyckte att en viss öl passade vid det tillfället!

    Kör hårt och beskriv gärna närmre vad du pysslar med och hur tillfället påverkar din upplevelse av ölen. Du har något lite unikt på gång, jag gillar det.

    Daniel
    Schnille och Schmak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s