Att bygga en pub (del 5)

Så är golvet slutligen stabiliserat med tillräckligt resultat för gungandet en våning upp. Två nya golvåsar och snedslåar som förstärker de två som satt sedan tidigare. Numer går det att hoppa på övervåningen utan att det skallrar i alla flaskorna som står på golvet.

Det hela är gjort med en lätt fuskteknik. Den ordentlige snickaren hade förstås tagit upp hål i väggarna och kilat in både golvåsar och snedslåar där, men det ides jag inte göra. Så istället blev det stabiliserat med snedställda moderna golvåsar längs väggen. Efter att de här bilderna tagits är de, föruom förankring med skruv, också pluggade med 27mm rundstav rätt in i timmerväggen. Så det kommer hålla utmärkt, fast det är kanske inte lika snyggt som det hade kunnat vara.
Det enda som är kvar att göra med denna del av bygget är att gå loss på de moderna plankorna med järnvitriol, så de grånar och smälter in i väggarna bättre.

Jag har också kommit fram till vad rummet här nere ska få för användning. Ett stort bord i mitten med stolar runt, anpassat för brädspel. Vilket innebär att allt bråte ska bort innan invigningen och en vedkamin installeras i det inre högra hörnet, så det går att få värme även här under kalla vinterkvällar.
DSC_2962DSC_2965DSC_2969

This entry was posted in Okategoriserade, Puben. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s