Att bygga en pub (del 2)

Då pub-byggandet varken är mitt enda eller mest prioriterade byggprojekt hemma kommer det ta tid och inte hända särskilt mycket. Så sedan förra inlägget har det inte hänt annat än att jag finurlat på lite lösningar och fotograferat ståtligheten i sitt nuvarande skick. Därför ett litet fotoinlägg med beskrivningar av vad som komma skall.

 

Nedervåningen:

Fungerar i dagsläget som virkesförråd. Det är här nästa steg kommer ske, då taket (som förstås också är golv för övervåningen) behöver stärkas upp med fler åsar och snedslåar mot väggarna, då det i dagsläget gungar något förskräckligt när en går där uppe och det inte känns tillräckligt stabilt för att hantera några större mängder människor. Trappen kommer få vara kvar i orginalskick. Den är brant men tillräckligt stabilt byggd.

Riktigt vad som ska bli av med nedervåningen i övrigt har jag inte kommit fram till, kanske dart-tavlor. Det kommer i alla fall stå en vedkamin i inre högra hörnet för uppvärmning.

DSC_2455DSC_2461

Övervåningen:

Här kommer själva puben vara. Övre bilden är fotad från öppningen i trappen och nedre bilden är fotad från längst in på övre bilden. I övre bildens inre högra hörn kommer det stå en vedkamin, som delar skorsten med kaminen på nedre våningen. Längst in mot väggen på nedre bilden kommer baren stå, med en kyl i hörnet innanför trappen, disken vänd mot oss i bilden och en taklåda som glas kan hänga under. I bardisken ska också finnas en fatanläggning av typen kegerator, som ska vara lös och gå att flytta ut ifall behov av fatöl uppstår på annan plats. Det vore ju synd att bygga fast sig.
Den stora gavelväggen utan fönster kommer kläs in med alla de tomflaskor som i dagsläget står på golvet. Det är självklart bara en av varje, i runda slängar 500 stycken. Jag har inte druckit alla helt själv, men har smakat på samtliga, många av dem går det att läsa om här på bloggen. Till att börja med kommer flaskorna inte räcka till hela väggen, men det får rådas bot på med tiden.

Flaskorna som hänger i taket har varsin liten 3w led-lampa i sig och ger en perfekt mängd ljus när det är mörkt ute.  De kommer kompletteras med lite mer flaskbelysning i baren, där det kommer behöva vara lite ljusare.

This entry was posted in Puben. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s