En lite galen ölprovning, summeringen.

Det blev en lång dag som prövade våra luktsinnen och smaklökar hårt och hela samlingen var trötta när vi avslutade provandet vid halv nio på kvällen. En mycket intressant dag och på något sätt känns det roligt att ha varit med om något som väldigt få människor på denna jord fått göra.

Hur var då ölen. Precis som då jag druckit dom färska var ölen överlag intressanta och helt klart nyskapande. De har dock inte alls åldrats med värdighet och det kändes som att den absoluta majoriteten har passerat sina bäst-före-datum med rätt stor marginal. Den enda av ölen som smakade riktigt bra var AB:04. Dock kändes det som att de smakade allt mindre dåligt ju närmre nutid vi kom i tillverkningstid och det avslutande setet om AB 12-AB:16 smakade inte direkt jätteilla.

Nog om det, undertecknad kommer inte köpa några fler öl i Abstrakt-serien. Jag har för många gånger blivit bränd på sånt som inte är gott och det är lite väl mycket pengar att slänga ut. Men det var kul så länge det varade. Jag kommer dock skicka ett mejl till BrewDog med några av de stildefinitioner vi hittade på som inspiration till framtida brygder. Jag ser fram emot att läsa om Abstrakt:27 – Imperial Sean Connery christmas edition!

This entry was posted in Provning. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s