Thisted Limfjordsporter

Bakgrundsinformation

330ml flaska, 7,9% alkohol. Ursprungssland: Danmark. Bryggeri: Thisted Bryghus.

Provningstillfället

Fredag kväll, nyss hemkommet efter en timme på gymmet efter en dag på jobbet. Han på vägen hem förbi den lokala butiken för att köpa mat och hänga upp reklam för provningen jag håller på den lokala pizzerian/puben om två veckor. Äter lite småplock av charkuterier, ost och oliver i väntan på att det ska bli middagsdags och utforskar under tiden Heroes of Might and magic VI som kom med posten igår. Ute är det nån plusgrad, klar himmel och becksvart.

Utseende

I stor sett helt svart vätska, en svag aning av mörkbrunt syns i kanten av glaset. Ett ljusbrunt skum lägger sig en runda två centimeter tjockt, sjunker undan ganska fort och lämnar en hel del rester på glaset.

Doft

Mörk sirap, vörtbröd, kanderat socker och mörk dansk råglimpa. Doften är tjock och rejält söt. En del lägereldsbrända toner och inslag av choklad och lite lakrits. En svag aning av honung.

Smak

Rejält bränd smak, där sötman helt dominerar över beskan. Bränd björkved, grovt mörkt rågbröd. Toner av hårdrostat kaffe och mörk choklad. En hel del sirapstoner och kanderat socker finns också, med en aning av melass. Kolsyran märks av, men är inte påtaglig och kroppen är ganska stor. Eftersmaken är lång och drar åt en beskare, rostad ton.

Helhetsintryck

Tjockt, mörkt och fantastiskt. Väldigt gott på alla sätt.

Slutbedömning

Ett väldigt fylligt, smakrikt och gott öl som gjorde sig ypperligt till charkuterierna. Mörkt, med en övervägande sötma och väldigt vintrigt. Gör sig nog lika bra inomhus i värmen som ute i kylan framför en lägereld.

Betyg

8

This entry was posted in 08, Danmark, Systembolaget, Thisted Bryghus. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s