Hello my name is Ingrid

Bakgrundsinformation

330ml flaska, 8,2% alkohol. Ursprungsland: Skottland. Bryggeri: BrewDog. Ölet är framtaget och producerat i samarbete med svenska ölbloggen Beer Sweden och är en dubbel-IPA kryddad med hjortron.

Provningstillfället

Fredag kväll, hemkommen efter en kort dag på jobbet. Taco-middag har precis börjat lagas och ölen delas med Freja som fördrink. Ute har det börjat bli höst, med runda 15 grader och halvklart.

Utseende

Klar, djupt orange vätska. Skummet är lätt smutsvitt och lägger sig tjockt. Det sjunker långsamt och lämnar en del rester på glaset.

Doft

Markerad beska med jordiga, tallbarrstoner och en del blöt granskog. En del fruktighet med toner av grape och lite aning åt apelsinskal.

Smak

Djup, stor smak. Beskan är inte alls lika ensamstående som i doften, utan balanseras upp av ett rätt stort mått sötma. Det är barrskog, mossa och jord som dominerar. Lite citrusbeska finns också, dominerat av grapefrukt. Sötman är rätt fruktig och påminner lite om vingummi. Alkoholen är rejält framträdande i smaken. Eftersmaken är lång och drar allt mer mot bara grapefrukt.

Helhetsintryck

Gott, men verkligen inget speciellt. Rätt mycket spritighet och dom lovade hjortronen lyser verkligen med sin frånvaro.

Slutbedömning

Jag är missnöjd. Ölet är i min smak en ordinär dubbel-IPA med alldeles för mycket alkoholsmak. Jag hittar egentligen inget speciellt med den. Men å andra sidan var mina förväntningar väldigt uppskruvade av haussen kring det här ölet, så känslan av besvikelse är nog inte riktigt rättvis.

Betyg

6

This entry was posted in 06, BrewDog, Skottland, Systembolaget. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s