Keisari EloWehnä

Bakgrundsinformation

330ml flaska, 5,3% alkohol. Ursprungsland: Finland. Bryggeri: Nokian Panimo.

Provningstillfället

Fredag kväll. Hemkommen från jobbet har en vindfallen björk motorsågats till späntved, en pizzadeg är satt och tomatsåsen står och småputtrar på spisen. För att inleda helgen och fira att motorcykelkortet avklarades i måndags blir det nu lite öl och Heroes of might and magic V. Ute är det runda tjugo plus och sol från klarblå himmel, sommaren har gjort lite comeback inför helgen efter en veckas höstrusk.

Utseende

Vätskan är gulorange och lätt grumlad. Skummet är helt vitt och lägger sig tunt, tunt på ölet. Det försvinner nästan på en gång utan att lämna några rester. Det både låter och ser ut som när en häller upp ett stort glas trocadero.

Doft

Ganska tjocksöt doft. Mycket vetedeg, bakjäst och gräs. En del beska toner av torkat hö. Doften är trög och rätt kvalmig.

Smak

Rätt så tjock även i smaken. Men även en del småsyrlig beska. Smak av jäst, vetedeg, lite rågdeg och vört. Beskan är åt det gräsiga hållet, med torkat hö, torv och lite jordiga toner. Eftersmaken är rätt lång och drar mer åt det tunga, söta hållet. Kroppen är ganska stor, vätskan tung, men kolsyran är liten och rätt ettrig.

Helhetsintryck

Ganska gott, men något för söttung.

Slutbedömning

Ett helt ok öl. Det smakar en del, men inte överdrivet mycket. Lite ostkrokar till tog ner en del av sötman, som dock fortsatt ligger kvar och stör upplevelsen en hel del. Jag tror att en portion pommes frites med hemlagad aioli skulle göra ölen bättre.

Betyg

5

This entry was posted in 05, Finland, Nokian Panimo, Privatimporterad. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s