Cantillon Rosé de Gambrinus

Bakgrundsinformation

750 ml flaska med champagnekork, 5% alkohol. Ursprungsland: Belgien. Bryggeri: Cantillon. Flaskan inköpt av brodern under hans belgienresa. Jag får förmånen att dela även denna flaska.

Provningstillfället

Lördag kväll. Åter i Uppsala efter några dagar i Linköping. Dagen har ägnats åt att laga abnorma mängder mat till broderns 30-årsdag imorgon. Runda 25 grader ute och sol hela dagen, något svalare nu på kvällen. Delar flaskan med brodern, fadern och Komiko.

Utseende

Vätskan är rödorange och lätt grumlad. Skummet är vitt, med stora bubblor. Det försvinner direkt utan att lämna några rester på glaset.

Doft

Fruktigt, lite syrligt, men ändå en hel del sötma. Hallonsaft och hallonsylt. Extremt läskande.

Smak

Rejält syrlig smak. Väldigt fruktigt med mycket hallon, men också en dragning mot röda vinbär. Sötman är nästan helt frånvarande och beskan känner jag inget av. Kroppen är väldigt liten. Eftersmaken är väldigt lång och drar mer och mer mot röda vinbär. Fadern beskriver den som om syrligheten fastnar som en fiskekrok i halsen.

Helhetsintryck

Väldigt gott. Extremt fruktigt och läskande. Lättdrucken, men fortfarande med ett bromsande motstånd i den stora smaken.

Slutbedömning

Spretigt och påtagligt på alla sätt och inte alls balanserat. Men det är ändå väldigt gott och välsmakande. Något av det godaste jag smakat. Som balsam för själen.

Betyg

10

This entry was posted in 10, Belgien, Cantillon, Gåva. Bookmark the permalink.

1 Response to Cantillon Rosé de Gambrinus

  1. Brorsan says:

    Du missade att skriva att den är inköpt på Cantillions bryggeri och inte bara i Belgien. Sen stavas Kumiko med U och inte O. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s