King Goblin

Bakgrundsinformation

500ml flaska, 6,6% alkohol. Ursprungsland: England. Bryggeri: Wychwood Brewery. Produktnummer på systembolaget: 1504. Ölet bryggs endast vid fullmåne och kan väl klassas som storebror till bryggeriets klassiska Hobgoblin, som var en av de öler som fick mig intresserad av andra smaker än ljus lager.

Provningstillfället

Söndag kväll. Dagen har ägnats åt lite oorganiserat påtande i trädgården. Temperaturen ute ligger runt tio plus. När ölen är urdrucken bär det av till Janne för att se finalen i hockey-vm, trots att jag egentligen är fullständigt ointresserad.

Utseende

Djupt orangeröd, klar vätska. Ett 3 cm tjockt varmvitt skum med stora bubblor lägger sig på ölet. Det sjunker sakta undan och lämnar en hel del rester på glaset.

Doft

Rågbröd. Rätt söt doft, lite sirap och jäst. Lite besk syrlighet av gräs, en aning av torv och en svag hint av blött papper.

Smak

Len, lättflytande vätska. Sötbesk smak med inslag av gräs och lite grönsaker. Papper och en aning av kartong. Kroppen är liten. Eftersmaken är ganska lång och drar mot en syrligare ton. Lite gammal disktrasa på slutet.

Helhetsintryck

Ingen höjdare. Ganska lättdrycken, men en hel del oangenäma smaker.

Slutbedömning

Inte överdrivet fascinerande. Ganska meningslös och intetsägande, men samtidigt helt ok. Med lite tilltugg tonades de mindre angenäma smakerna ner en hel del. Drickbart, men inte mer.

Betyg

4

This entry was posted in 04, England, Systembolaget, Wychwood Brewery. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s