Yeti oak aged imperial stout

Bakgrundsinformation

650ml flaska, 9,5%alkohol. Ursprungsland: USA. Bryggeri: Great Divide Brewing co. Produktnummer på systembolaget: 11760.

Provningstillfället

Fredag eftermiddag. Under dagen har vi haft katastrofövning, då vi ömsom fått agera skademarkör och ömsom fått vara del av räddningsmanskapet. Ytterst givande övning som ställde på sin spets att det viktigaste i katastrofsituationer är att kommunikationen fungerar. Under förmiddagen fick vi en del sol, men efter lunch drog ovädret in igen och ytterligare abnorma mängder snö blåste in över oss. Kring tolv minus. Ölet provas tillsammans med Freja, Axel och Thomas. Efter provningen bär det av till matsalen för större baluns.

Utseende

Vätskan är svart, med en svagt brunaktig ton mot kanten av glaset. Ett litet mörkbrunt skum bildas på ölen. Det försvinner fort utan att lämna några rester på glaset.

Doft

Ölets doft är tjock och bränd. Mycket sötma, med en aning av beska. Sot och mörkrostat kaffe, bränt trä, tjärtabletter och en svag aning av grönsakssoppa.

Smak

Även smaken är tjock och bränd. Mycket toner av träkol, sot och hårdrostat kaffe. Kroppen är rätt stor och eftersmaken, som är förvånansvärt kort, drar mot grönsaker och broccoli.

Helhetsintryck

Tjockt och grovt, men ändå lent på något sätt. Dock finns också ett grönsaksaktigt stick som jag inte riktigt gillar.

Slutbedömning

Ett helt ok öl, om både är tjockt och lent på samma gång. Helt klart trevligt. Dock finns en del smaker om jag inte helt uppskattar, vilket drar ner intrycket en del.

Betyg

5

This entry was posted in 05, Great Divide Brewing Co, Systembolaget, USA. Bookmark the permalink.

1 Response to Yeti oak aged imperial stout

  1. Året’s ord:skademarkör.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s