Old Ruffian

Grundinformation

650ml flaska, 10,2% alkohol. Ursprungsland: USA. Bryggeri: Great Divide Brewing Co. Produktnummer på systembolaget: 11759. Ölet sägs vara ett välhumlat maltvin.

Provningstillfället

Torsdag kväll. Dagen har ägnats åt föreläsningar och grupparbeten då vi var satta att prioritera skadade patienter i mer eller ännu mer krångliga situationer. Vädret fortsätter att visa sig från sin sämsta sida, med kyla, hård vind och mängder av snö. Flaskan delas med Axel och Thomas.

Utseende

Vätskan är rödorange och något grumlad. Skummet är smutsvitt och lägger sig tjockt. Det sjunker sen undan snabbt och lämnar en del rester på glaset.

Doft

En söt, lite syrlig ton är det första som kommer till mig. Mycket smörkolatoner, men även en del fruktaktigt, med citrus i grunden. Lite som fruktkola.

Smak

En något syrlig sötbeska. Det smakar smörig fruktkola. Alkoholen är rätt närvarande och värmande. Kroppen är halvstor. Eftersmaken är lång och drar mot en mer citrusbesk ton.

Helhetsintryck

Sötbesk fruktighet så det förslår. Trevligt och gott på många sätt.

Slutbedömning

Ett klart trevligt öl. Blandningen av sötma och beska är trevlig och välsmord. Dock blir det lite tråkigt efter ett tag och slutar i att nästan bara vara jobbigt att dricka. En trevlig idé och ett mysigt initativ, som dock skulle kunna behöva en del förfining.

Betyg

5

This entry was posted in 05, Great Divide Brewing Co, Systembolaget, USA. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s