Amager double black IPA

Provningstillfället

Öl nummer tre att provas under kursen i riksgränsen. Det har hunnit bli onsdag kväll. Gårdagen gick åt till besök på hotellpuben grönan, varför ingen medhavd öl blev provad. Dagen har ägnats åt träning i lavinräddning med tranceiver, sond och liten spade samt pulkövning med SLAO. Ute är det kring åtta minus, hård vind och massor av snö. Samtliga backar är stängda.Flaskan delas med Axel och Freja.

Grundinformation

500ml flaska, 8,5% alkohol. Ursprungsland: Danmark. Bryggeri: Amager Bryghus. Produktnummer på systembolaget: 11128. Den här flaskan är den första jag smakar av den motsägelsefulla, rätt nya ölstilen svart india pale ale.

Utseende

Vätskan är mörkt röd, en svag strimma ljus slipper igenom. Skummet är ljust brungult. Det sjunker sakta undan och lämnar en hel del rester på glaset.

Doft

Tydlig beska, med mycket citrustoner, apelsinskal, lite citron och en aning av grape. Jag tycker mig ana lite kola i bakgrunden också. Beskan har lite ton av granskog också.

Smak

Lite implosion av munnen på den här. Rejäl beska, som drar åt citronskal och lite granskog. Lite aning av saltlakrits. Eftersmaken är ganska lång och smakar mer och mer som att tugga på citronskal. Kroppen är halvstor.

Helhetsintryck

Gott och något annorlunda. Kul med mörk öl som känns omörk.

Slutbedömning

Jag har haft lite svårt att tro på det här med mörk IPA, men får medge att jag är övertygad. Det går bevisligen utmärkt att göra en mörk pale ale. Det här ölet är väldigt smakrikt och välsmakande. Det blir lite enahanda efter ett tag, men hinner inte bli påfrestande.

Betyg

7

This entry was posted in 07, Amager Bryghus, Danmark, Systembolaget. Bookmark the permalink.

1 Response to Amager double black IPA

  1. Pingback: Mohawk Black IPA easter edition |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s