Inwit

Bakgrundsinformation

330ml flaska, 4,5% alkohol. Ursprungsland: Sverige. Bryggeri: Oppigårds Bryggeri AB. Produktnummer på systembolaget: 11751. Den aktuella flaskan har stått och skräpat i min källare sen alldeles för länge sen och har således bäst-före-datum oktober 2010. Ölet kom till i samband med hembryggar-SM 2009, som vanns av Petter Högström, med denna kreation.

Provningstillfället

Tisdag eftermiddag. Har haft två ytterst långsamma dagar på jobbet, med introduktion på ny arbetsplats och repetition av administrativa saker som jag redan kan. Ungslagade pommes frites med någon slags färdiga veg-schnitzlar och egentillverkad hamburgerdressing står på menyn för middagen. Vädret ute hintar om att den värsta köldknäppen är på väg att ta slut och temperaturen har under dagen varit uppe i blygsamma elva minusgrader, trots klarblå himmel. Nu mot slutet av dagen har tempen dock åter sjunkit ner mot de tjugo minus.

Utseende

Ljust gul, grumlig vätska. Skummet är vitt och lägger sig en centimeter tjockt. Det sjunker snabbt undan utan att lämna några rester på glaset.

Doft

Doften är ganska klen och tonar åt vetebröd och lite gräsighet. Det doftar lite som när en heller ljus lager på ett bastuaggregat.

Smak

Även smaken är ganska tunn, men klart angenäm. Det tonar åt vitt bröd, en del jord och gräs och en aning av kryddighet, som kryddost ungefär. Det finns också en svag aning av ljus sirap. Eftersmaken drar åt det beska hållet och varar inte särskilt länge.

Helhetsintryck

Tunnt och tamt, men välsmakande och angenämt. Kommer säkert visa sig duga utmärkt till den ganska smakfattiga mat jag håller på att sammanställa.

Slutbedömning

Ölet är verkligen väldigt fattigt på smaker och smakerna är väldigt stillsamma som inte lämnar några bestående intryck alls. Däremot är det fritt från felsmaker och ger inget negativt motstånd. Jag kan dock inte gå i god för att det egentligen är ölet det är fel på, utan den stora avsaknaden av smaker kan lite gärna bero på att flaskan gick ut för ett bra tag sedan och att den helt enkelt tappat sin smak under tiden.

Betyg

4

This entry was posted in 04, Oppigårds Bryggeri AB, Sverige, Systembolaget. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s