BrewDog Abstrakt 02

Grundinformation

375ml flaska, 18% alkohol. Ursprungsland: Skottland. Bryggeri: BrewDog. Utgått ur systembolagets sortiment och går ej längre att få tag på.

Provningstillfället

Lördag kväll. Sista middagen i Hemavan. Det håller på att lagas Tacos och som paus i arbetet delar jag, syster Helén och Anne på den sista extremölen för veckan. Vädret har fortsatt att bjuda oss på några minusgrader och härlig åkning. Dock börjar alla ben och kroppar bli ganska trötta efter en veckas åkande och det börjar kännas skönt att vi ska hem imorgon.

Utseende

Vätskan är bärnstensfärgad och helt klar. Skummet är ljusbrunt och lägger sig tjockt i glasen. Det sjunker snabbt undan och lämnar ytterst sparsamma rester på glaset.

Doft

Sötsyrlig och fruktig doft, med mycket citrustoner. Fruktigheten drar åt ett något kemikaliskt håll, som citrondiskmedel. Det finns också en del gräsiga, jordiga toner. Alkoholen är nästan helt frånvarande.

Smak

Smaken är först söt, sen besksyrlig och sedan åter igen sötare. Det drar en del åt citrus och torkad frukt, men även en viss spritighet som tonar åt orökig whisky och lite cognac. Eftersmaken är rejält spritig.

Helhetsintryck

Ett mycket intressant öl, som har ganska mycket att erbjuda. Men det saknar en del fyllighet och är något väl enkel i smaken.

Slutbedömning

Ölet blir tyvärr ganska tråkigt efter ett tag, men skulle nog ändå duga som ersättning till whisky eller cognac till kaffet efter amten. Intressant och ganska välsmakande, men inte mycket mer.

Betyg

5

This entry was posted in 05, BrewDog, Skottland, Systembolaget. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s