Tactical nuclear penguin

Grundinformation

330ml flaska, 32% alkohol. Ursprungsland: Skottland. Bryggeri: BrewDog.

Provningstillfället

Fredag eftermiddag. Tredje ölet att provas och betygsättas under Hemavanvistelsen vecka 3 2011. Ytterligare en dag i backen, denna gång med kvällsåkning och vi ska strax iväg till White Guide-restaurangen Fleetwoods matsal och fira 2×30-årskalas. Ölet delas på fyra personer, där det förutom undertecknad även slattades upp till syster Helén, Anne och bror Jo.

Utseende

Färgen är rejält djupröd. Ett ljusbrunt skum lägger sig en halv centimeter tjockt. Det försvinner snabbt och lämnar inga rester på glaset.

Doft

En distinkt mörk doft kommer till mig, bestående av ungefär lika delar sötma som beska. Mycket träartade toner och en hel del rostat. Inslag av kaffe och chokladkola, mörk sirap och melass. Det finns också en hel del spritighet i doften.

Smak

Den första smak som kommer är ren sprit. Därefter kommer en syrlig-salt smak av lakrits. En del brända toner, med träinslag.

Helhetsintryck

Det här ölet är faktiskt inte särskilt got, men alla gånger väldigt intressant. Doften är ganska trevlig, men smaken domineras för mycket av saltlakrits.

Slutbedömning

Ölet faller ut som smakrikt och klart intressant, men gott? Jag är inte direkt benägen att tycka det. Ölet är alldeles för obalanserat och spretigt i smaken. Men det smakar ändå bättre än vad jag trodde när jag läste om det här påhittet första gången.

Betyg

4

This entry was posted in 04, BrewDog, Privatimporterad, Skottland. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s