Gage Roads IPA

Grundinformation

330ml flaska, 5,1% alkohol. Ursprungsland: Australien. Bryggeri: Gage Roads Brewing Co. Inköpt under resa till Sydney.

Provningstillfället

Fredag kväll. Efter en allt annat än lugn dag på jobbet kommer jag hem långt senare än beräknat. Motivationen till att laga mat är helt bortblåst, så det blir istället att svänga förbi den lokala pizzerian och plocka upp en cayennepizza. Vädret ute är inget jag hunnit lägga någon notis om under dagen, men på vägen hem noterades de tio minusgraderna genom is på bilrutorna. Mulet är det också.

Utseende

Vätskan är orange till färgen och lätt grumlig. Skummet är vitt och lägger sig en centimeter tjockt. Det sjunker snabbt undan utan att lämna några rester på glaset.

Doft

Friskt, med en lätt syrlig beska, är det första som kommer till mig. Det drar lite åt både gräs och citrus. Det finns också en bakgrund av vetebröd och möjligen lite bulldeg. Doften är allmänt lite tanig och inte särskilt påtaglig.

Smak

Här drar det mycket åt vetebröd och bulldeg. Det finns också en del av beska, som drar åt hö och tallbarr. Vätskan är lätt och kroppen medelstor. Kolsyran är mycket tillbakahållen.

Helhetsintryck

Friskt och gott. Så här långt fritt från felsmaker och lagom välbalanserat.

Slutbedömning

Det här visade sig vara ett helt ok öl, som gjorde sig till maten men inte mycket mer. Det smakar som en lite intressantare ljus lager, men har inte mycket kopplingar till det jag förknippar med IPA. Beskan är väldigt tillbakahållen och smaken domineras av lätta, söta toner. Men ändock ett trevlig öl att inta tillsammans med något annat. Hade jag varit kvar i Australien hade det blivit några till.

Betyg

6

This entry was posted in 06, Australien, Gage Roads Brewing Co, Privatimporterad. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s