Hibernation Ale

Grundinformation

355 ml flaska, 8,7 % alkohol. Ursprungsland: USA. Bryggeri: Great Divide Brewing Co. Produktnummer på systembolaget: 11378.

Provningstillfället

Söndag kväll. Dagen har ägnats åt att städa övervåningen på huset, samt en tur till den större av städerna med inköp av bildelar och diverse mat. Vädret bjuder på runda 15 minus och halvklar himmel. Ölet dricks som måltidsdryck till husmanskost, bestående av kokt potatis, kåldolmar, och brunsås, med lingonsylt och saltgurka.

Utseende

Vätskan är brunröd och lätt grumlad. Skummet är smutsvitt och lägger sig ungefär en centimeter tjockt. Det sjunker snabbt undan och lämnar sparsamma rester på glaset.

Doft

Det första som kommer till mig är en del rostade, rökiga toner. Mest sötma, som drar åt sirap och honug, men även en aning av beska i bakgrunden.

Smak

Sirapssött, med en del rostade toner. En del syrlighet finns också, som drar åt sojahållet. Jag anar även lite kolatoner och en svag aning av apelsin. Kroppen är ganska stor.

Helhetsintryck

Ett fylligt och välsmakande öl, som helt klart smakar jul.

Slutbedömning

Det här ölet ter sig som ett typiskt vinteröl. Det är mört, alkoholstarkt, ganska komplext, men med en dominerande sötma och det värmer på ett fint sätt. En riktig höjdare, som på alla sätt kom sig att matcha maten bra.

Betyg

9

This entry was posted in 09, Great Divide Brewing Co, Systembolaget, USA. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s