Brewdog Abstrakt: 04

Grundinformation

Grundinformation 375ml flaska, 15% alkohol. Ursprungsland: Skottland. Bryggeri: BrewDog. Utgått ur systembolagets sortiment och går ej längre att få tag på.

Provningstillfället

Torsdag eftermiddag. Öl nummer två att provas under vistelsen i Hemavan, nu med fyra dagars åkning i benen. Efter provningen bär det av till bastu och hot tubs vid Hemavans Wärdshus och därefter kyklinggryta till middag.

Utseende

Vätskan är kompakt svart. Inget ljus slipper igenom. Skummet är tjockt, brunt och sjunker snabbt undan utan att lämna några rester på glaset. Den här flaskan var mycket svårare att komma in i än den förra och jag blev tvungen att ta en korkskruv till hjälp för att komma in. Å andra sidan slapp vi städa bordet efteråt.

Doft

Söt, fruktig doft. Det börjar med massor av kakao, som efter hand övergår i rostat kaffe. Det finns en ton av chili, som påminner om mörk choklad kryddad med chili.

Smak

Smaken är överväldigande söt. Först kommer en intensiv chiliton, som snabbt blandas upp med kaffe och efter hand mer och mer av högprocentig choklad. Eftersmaken är väldigt lång och ger i stort sett bara mörk choklad. Kroppen är väldigt liten för att vara ett så smakrikt öl.

Helhetsintryck

Klart intressant, med intensiva smaker. Dock smakar det intet mer än av de tre tillsatserna, nämligen kaffe, kakao och chili, vilket jag finner tråkigt.

Slutbedömning

Det här ölet är klart intressant, men lite påfrestande efter ett tag. Jag tycker också att det blir lite väl tråkigt att det inte smakar något annat än tillsatseana. Det är på något sätt synd att jobbet som är nedlagt på grundölet går helt förlorat.

Betyg

5

This entry was posted in 05, BrewDog, Skottland, Systembolaget. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s