BrewDog Abstrakt: 03

Foto av veterinär LindulfGrundinformation

Grundinformation 375ml flaska, 10,5% alkohol. Ursprungsland: Skottland. Bryggeri: BrewDog. Utgått ur systembolagets sortiment och går ej längre att få tag på.

Provningstillfället

Tisdag eftermiddag. Befinner mig i Hemavan, med projektet “Befolka Hemavan v3, 2011”. Vi har hunnit med två dagars skid- och snowboardåkning. Det är dags för den första av fyra extrem-öl som ska drickas enligt vännen Annes önskemål. Denna flaska blir att delas på fem personer, förutom mig och Anne även syster Helen, Freja och veterinär Lindulf. Det blev också några andra som fick sig en liten sipp ur något av glasen. Efter ölen är urdrucken vankas middag i form av Pasta ala Flogsta delux (Köttbullar med makaroner och ketchup). Vädret bjuder på några minusgrader och lätt snöfall. Backarna har varit underbara, med nypistad nysnö.

Utseende

Vätskan är rödorange och lätt grumlig. Flaskan skummar rejält och det blir att rinna skum över halva bordet när korken går ur. Skummet är vitt och sjunker snabbt undan utan att lämna några rester på glaset.

Doft

Sött, med en liten blygsam beska i bakgrunden. Det doftar av något syntetisk jordgubb, som liknar sylt ganska mycket. En lätt alkoholighet finns också.

Smak

Smaken är betydligt syrligare, fruktiga toner, som drar åt jordgubb och hallon. Eftersmaken drar åt besksyrligt med en del jästtoner. Alkoholen är väl dold i smaken.

Helhetsintryck

Helt klart ett intressant öl, men om det är gott vet jag inte. Smaken är något syntetisk, ganska spretig och inte särskilt välbalanserad.

Slutbedömning

Inte alls gott, faktiskt, men ytterst intressant. Ölet är för obalanserat och blir ganska snabbt jobbigt att dricka. Inget jag skulle dricka igen även om jag fick chansen, men det är kul att ha fått prova. Det kan också nämnas att omdömena om ölet blev ganska spretiga och den gick hem hos vissa och andra tyckte mer som mig.

Betyg

2


This entry was posted in 02, BrewDog, Skottland, Systembolaget. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s