Mack Juleøl

Grundinformation

500ml aluburk, 4,7% alkohol. Ursprungsland: Norge. Bryggeri: Mack Bryggeri.

Provningstillfället

Tisdag kväll. Två dagars jobb har gått sen nyårshelgen. Kom hem i rätt rimlig tid och har en paj med kikärtor, morot, fetaost och soltorkade tomater står i ugnen och luktar gott. Dagen har bjudit på ett imponerande fall i temperatur, från 15 minus till 26 minus, så det är rejält kallt ute. Till maten och ölen bjuds det på liverapportering från basketligamatchen mellan LF och Jämtland.

Utseende

Vätskan är klar och färgen ligger mellan mörk bärnsten och röd. Skummet är varmvitt och lägger sig ungefär två centimeter tjockt. Det sjunker sakta undan

Doft

Djup sötma med en svag hint av gräsig beska. Det är mycket typisk jul i doften, med vörtbröd, russin, knäck och nejlikor. Någonstans i bakgrunden finns även lite rostade toner.

Smak

Även smaken domineras av sötman, men aning syrlighet. Ganska enkel smak, som mest drar åt mörkare bröd och lite kryddighet. Eftersmaken är ganska kort och bjuder inte på några överraskningar. Kroppen är rätt liten.

Helhetsbedömning

Ett enkelt och ytterst okomplicerat julöl, på gränsen till tråkigt. Ölet rinner ner, men pockar inte på någon uppmärksamhet direkt.

Slutbedömning

Det här ölet är mycket enkelt, på gränsen till tråkigt, men ändå välsmakande. Smaken är ganska enkelspårig, med en helt dominerande sötma. Dock blir sötman aldrig kladdig eller jobbig. Ölet gör sig helt ok till maten, men bidrar egentligen inte med något. Det bjuder på vad det måste, inget mer men inte heller nånting mindre.

Betyg

4

This entry was posted in 04, Gåva, Mack Bryggeri, Norge. Bookmark the permalink.

1 Response to Mack Juleøl

  1. Pingback: Clausthaler |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s