Kirin Ichiban

Grundinformation

330 ml flaska, 5,0% alkohol. Ursprungsland: Japan. Bryggeri: Kirin Brewery. Produknummer på systembolaget: 1552

Provningstillfället

Söndag, nyårshelgens sista kväll. Klockan är kring nitton och det vankas ärtsoppa till middag. Dagen har ägnats åt att planera projektet “Befolka Hemavan v.3, 2011” och en lång promenad med hunden. Vädret bjuder på mulet och kring sju minusgrader.

Utseende

Lätt grumlig, ljusgul vätska. En centimeter vitt skum lägger sig på ölet och försvinner snabbt och lämnar sparsamma rester på glaset.

Doft

Vetebröd är det första som kommer till mig. Doften är ändå ganska besk, på ett orent sätt. Det är ganska mycket av metall, batteri och blött papper.

Smak

Klar och enkel smak, som bjuder på mest beska. Vetebröd med lite gräsighet och örtig kryddighet. Smaken är kort och eftersmaken dör väldigt fort. Lite fruktighet, med en aning av persika, i avslutningen.

Helhetsintryck

Kort och enkelt. Smaken bjuder som tur är inte på samma orena metallbeska som doften, utan den känns helt ren. Ölet känns helt ok.

Slutbedömning

Jag blir helt klart överraskad när jag börjar äta av ärtoppan till ölen. Plötsligt blir smaken större och fruktigheten tar mycket större plats. I slutändan blir det ett riktigt bra matöl, som gifte sig utmärkt med den ganska stillsamma och lena soppan. Allt orent gick och gömde sig och jag kunde inte längre känna några otrevliga smaker. Så prova gärna det här ölet, men gör det till mat.

Betyg

5

This entry was posted in 05, Japan, Kirin Brewery, Systembolaget. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s