Mack Mørketidsøl

Grundinformation

500ml aluburk, 4,7% alkohol. Ursprungsland: Norge. Bryggeri: Mack Bryggeri.

Provningstillfället

Söndag, tillika annandag jul. Helgerna har spenderat enligt ett väl inkört schema, med julafton hos föräldrarna med nordnorsk julmat. På juldagen firades svägerskan som fyllde år som vanligt, med klassiskt svenskt julbord. Dagen idag har ägnats åt att försöka motverka stopp i ett avlopp och allmänt städande av huset. Till ölen äts en middag bestående av porterstek på hembryggd porter, med kokta rödbetor, gräddsås och guacamole. Ute bjuds på cirka tretton minusgrader och molnigt, men uppehåll.

Utseende

Färgen är något mörkare bärnsten och vätskan är klar. Ett fluffigt, varmvitt skum lägger sig dryga två centimeter tjockt. Det sjunker snabbt undan utan att lämna några nämnvärda rester på glaset.

Doft

Doften är rätt tunn, men välbalanserad mellan sötma och beska, med en dragning åt gräsighet. Det finns också en svag aning av vörtbröd och russin.

Smak

Smaken är större än doften och domineras av sötman. Toner av vörtbröd, sirap och russin utgör det största i smaken. Kroppen är ganska stor och vätskan känns lätt oljig i munnen.

Helhetsintryck

Ett öl som smakar mer än det  doftar. Det känns som ett enkelt, men fylligt öl som nog gör sig bäst i samarbete med en smakrikare middag än på egen hand.

Slutbedömning

Det här ölet gör inte särskilt mycket väsen av sig och utmärker sig inte på något sätt. Å andra sidan gjorde det sig väldigt bra i sin roll som måltidsdryck och kompletterade maten på ett fint sätt. Ett öl som gör sig bra tillsammans med lite mer smakrik husmanskost, men som nog inte klarar av för fyllig och smakrik mat.

Betyg

5

This entry was posted in 05, Gåva, Mack Bryggeri, Norge. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s