Hunter Kölsch

Grundinformation

500ml, från fat, 4,5% alkohol. Ursprungsland: Australien. Bryggeri: Hunter Beer Co.

Provningstillfälle

Lördag lunch. Spenderar helgen med ett besök i Hunter Valley och ser då förstås till att titta förbi på dalens enda bryggeri på plats. Där erbjuds en rätt så turistig pub med hög ljudvolym. Jag frågar helt enkel bartender vilken av deras öl hon tycker att jag borde prova och hon tycker då kölschen, som är deras storsäljare. Hon tycker också att bryggeriet kan bjuda på den, så jag betalar inget. Ölen inmundigas under en rund halvtimme, innan det blir besök i bryggeriet och en liten provning av några av deras andra öl.

Utseende

Vätskan är klar och har en medeldjup gul färg. Ett tunnt vitt skum lägger sig på ölen och försvinner snabbt utan att lämna några rester på glaset. ölen serveras rejält kall och det bildas mängder av kondensvatten på glasets utsida.

Doft

Det är väldigt lite doft som kommer till mig. En liten beska och en aning av gräsighet, men utöver det känner jag inget alls.

Smak

Även smaken är rejält tunn. Toner av gräs och en del beska. Det finns också en liten ton av fruktighet i bakgrunden och kroppen är ganska liten.

Helhetsbedömning

På det hela ett ganska tunt öl, som inte ger särsklit mycket. Dock är det fritt från oangenäma smaker. Helt ok, men inte mer.

Slutbedömning

Mot slutet av ölen, då den blivit något varmare kommer lite mer och större smaker fram, främst kommer ölets sötma till sin rätt bättre. Ölet blir något större och något komplexare. Dock är det fortfarande ett enkelt och ganska tråkigt öl.

Betyg

4

Advertisements
This entry was posted in 04, Australien, Hunter Beer Co, Krogen, Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s