Mr sno’balls

Grundinformation

330ml flaska, 4,5% alkohol. Ursprungsland: Skottland. Bryggeri: Harviestoun Brewery. Produktnummer på systembolaget: 11351

Provningstillfället

Söndag kväll. Dagen har ägnats åt en 2,5 timmes skridskofärd på havet, bastubad och middagsätande. Nu nedvarvning inför nästa veckas hårda jobb. Vädret har bjudit oss på runda 5-6 minusgrader och strålande sol, som sedermera övergick i stjärnklart.

Utseende

Färgen är gyllengul och vätskan klar. Skummet är vitt och lägger sig en dryg centimeter tjockt. Det sjunker snabbt undan och lämnar sparsamma rester på glaset.

Doft

Det doftar av kardemummabullar och ljus bröddeg. Beskan är mest påtaglig, men det finns även en del sötma. Lite fruktgodis och apelsin finns i bakgrunden.

Smak

Beskan är det mest påtagliga, men även lite syrlig smak, med mycket fruktighet. Smaken är rejält lättsam. Eftersmaken drar mer åt det citrussyrliga, beska hållet. Kroppen är ganska liten och vätskan lättflytande.

Helhetsintryck

Ett mycket fruktigt öl, som domineras av en apelsintonad beska, som dock inte känns påträngande.

Slutbedömning

Det här ölet faller mig bra på smaken. Det är välbalanserat, välsmakande och angenämt hela vägen igenom. Men det skulle passa väldigt mycket bättre på årets första rejält varma sommardag än det passar till midvintermörkret. Ölet både doftar och smakar väldigt fruktigt, men en angenäm markerad beska. Det smakar helt enkelt sommar. Slutligen alltså ett välgjort sommaröl, som av någon outgrundlig anledning hamnat i julölssläppet.

Betyg

7

This entry was posted in 07, Harviestoun Brewery, Skottland, Systembolaget. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s