Nils oscar kalasjulöl

Grundinformation

330ml flaska, 5,2% alkohol. Ursprungsland: Sverige. Bryggeri: Nils oscar company. Produktnummer på systembolaget: 11300

Provningstillfället

Onsdag kväll. Dagen har ägnats åt jobb, träning och mera jobb. Avslutningen var en ganska lugn jour, med en lagom ström av lagom sjuka människor. Dock tär det på krafterna att vara borta hemifrån från 06:20 till 21:45, så jag är rejält trött när jag kommer hem. Vädret bjuder fortsatt på vinter, kring 19 minus och gnistrande snö.

Utseende

Vätskan är klar och rödbrun till färgen. En knapp centimeter smutsvitt skum lägger sig över ölen. Det sjunker undan snabbt och lämnar sparsamma rester på glaset.

Doft

Markerad, distinkt beska och en fyllig sötma, som balanserar varandra bra. Det doftar av pepparkaksdeg, sirap och lite apelsin.

Smak

Först smakar det nästan ingenting alls. Efter ett tag kommer en rund och fyllig sötma, som påminner om vörtbröd. Efter det kommer i stort sett ingenting. Smaken försvinner snabbt och lämnar inga särskilda intryck. Kroppen är liten till medelstor.

Helhetsintryck

Utseendet och doften lovar ganska gott, men det faller helt platt. När jag svalt ner en klunk har jag redan hunnit glömma vad det smakade.

Slutbedömning

En riktig besvikelse. Ölet lovar först stort, men håller ingenting. Smaken är alltigenom liten, intetsägande och ointressant. Det smakar inte dåligt på något sätt, det smakar bara ingenting.

Betyg

3

This entry was posted in 03, Nils Oscar Company, Sverige, Systembolaget. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s