Mariestads export

Grundinformation

330ml flaska, 5,3% alkohol. Ursprungsland: Sverige. Bryggeri: Spendrups. Produktnummer på systembolaget: 1200

Provningstillfället

Lördag eftermiddag. Dagen har ägnats åt slängande av skräp och skruvande i ett trasigt avgassystem. Ska precis till att äta middag, som består av färskpasta fylld med spenat och parmesan och till det en sås med västerbottensost och färsk babyspenat. Mat med ganska milda smaker, varför ett lättare men ändå smakrikt öl borde passa bra.

Utseende

Vätskan är gyllengul och helt klar. Ett vitt skum med stora bubblor lägger sig 3cm tjockt på ölen. Skummet sjunker ganska fort undan utan att lämna några rester på glaset..

Doft

Sötman är det mest påtagliga, men även en viss beska. Det doftar rågbröd, grov bröddeg och sädesfält. Även en viss jordig ton finns att hitta.

Smak

Sötman är det kraftigaste även i smaken, men beskan är markerad och gör sig ordentligt påmind. Det smakar deg och grovt bröd. Ett lätt inslag av fruktkarameller finns också. Smaken är ganska liten. Eftersmaken domineras av beskan. Mot slutet känns en svag, inte helt angenäm, metallisk ton.

Helhetsintryck

Ser gott ut och doftar inbjudande. Smaken bär upp mot förväntningarna. Det finns inget fascinerande i det här ölet, men det är välbalanserat och gör sig klart över medel som måltidsdryck.

Slutbedömning

Ölet vägde upp lagom bra mot den milda, men ändå ganska smakrika maten. Ölet är enkelt och välgjort. Endast ett ytterst svagt, oangenämt inslag sent i eftersmaken, men det var inget som märktes i samband med maten.

Betyg

6

This entry was posted in 06, Spendrups, Sverige, Systembolaget. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s