Grebbestad lager

Grundinformation

330ml flaska, 5,0% alkohol. Ursrpungsland: Sverige. Bryggeri: Grebbestad Bryggeri. Produktnummer på systembolaget: 1434.

Provningstillfället

Fredag eftermiddag. Jag slutade jobbet vid 14 och kommer hem till 18 plusgrader och strålande sol. Det där jag skrev för några inlägg sen om sommarens sista kväll ville visst inte John Pohlman hålla med om. Britt-sommaren är här för fullt. Väl hemma är det till att packa resväskan för att ge sig av mot Västkusten och stopp först i Göteborg och sen bröllop på vågorna utanför Grebbestad. Och vad passar då bättre än att ladda upp inför resan med en Grebbestad lager?

Utseende

Ljust gul, klar vätska. 1cm vitt skum som snabbt sjunker undan utan att lämna några rester på glaset.

Doft

Råglimpa och vetedeg. Doften är otroligt vek och det är svårt att egentligen känna något alls.

Smak

En ganska lätt beska dominerar smaken, men en viss sötma går att känna. Formfranska med hushållsost. En lite fruktig ton finns att ana i bakgrunden, som torkad persika ungefär. En ganska påträngande metallisk ton kommer i eftersmaken och accompaneras av lite disktrasa, men ingen gammal disktrasa utan en ganska ny.

Helhetsintryck

Ganska tråkig och meningslös. Det smakar inte alls mycket och känns inte alls välbalanserad. Ingen höjdare så här långt.

Slutbedömning

Inget vidare. En helt vanlig, blek, svensk, ljus lager som kräver ganska mycket från sin omgivning för att bli angenäm. Först och främst krävs det att tankarna är någon helt annan stans. Dessutom krävs det att munnen är full av andra smaker. På egen hand, utan något annat som tarvar uppmärksamhet blir det här inte gott på något hörn. Det lilla som finns av smak är alldeles för obalanserat för att anses som bra.

Betyg

2

This entry was posted in 02, Grebbestad bryggeri, Sverige, Systembolaget. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s