Oppigårds slåtteröl

Grundinformation

500ml flaska, 5,0% alkohol. Ursprungsland: Sverige. Bryggeri: Oppigårds bryggeri AB. Produktnummer på systembolaget: 11413

Provningstillfället

Söndag kväll. Dagen har ägnats åt att städa upp efter gårdagens surströmmingskiva. Ett arbete som verkligen inte gått fort. Blev bjuden över till föräldrarna på middag, där det dukades fram hemlagad thai-mat. Ytterst smakligt. Är nu tillbaks hemma och inväntar kvällningen. Det är lite britt-sommar ute, med ljummen luft och en hel del sol.

Utseende

Vätskan är gulorange och lätt oklar. Skummet lägger sig 1cm tjockt och är vitt, med små bubblor. Det finns inte mycket tendens till att vilja sjunka undan, utan ligger kvar på sin cm.

Doft

Friskt. Toner av citrus och fruktgodis. Även inslag av vetedeg och nyslaget hö. Beskan är ganska stor, men det finns också en aning av syrlighet i bakgrunden.

Smak

Dominerande sötma och en aning av beska. Smaken skiljer sig ganska mycket från doften. Vetebröd med västerbottensost är det första som slår mig. Inslag av hö och gräs och en lite sträv känsla. Mer beska och möjligen lite syrlighet i eftersmaken. Kroppen är medelstor.

Helhetsintryck

Lättdrucket så det förslår. En riktig törstsläckare. Ölet är väldigt lent och helt utan motstånd.

Slutbedömning

Välbalanserat och lättrucket, men också tråkigt och ganska intetsägande. Det ger mig egentligen inget mer än en mindre törstig strupe, men inga smakupplevelser jag kommer komma ihåg. Dock tror jag att det nog är ungefär det som är meningen med det här ölet också. Jag kan tänka mig att gamla tiders bönder skulle önska sig just det här efter en dags arbete på fälten.

Betyg

4

This entry was posted in 04, Oppigårds Bryggeri AB, Sverige, Systembolaget. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s