Karlovacko

Grundinformation

500ml flaska, 5,0% alkohol. Ursprungsland: Kroatien. Bryggeri: Karlovacka Pivovara. Produktnummer på systembolaget: 1510

Provningstillfället

Lördag eftermiddag. Dagen används till att städa huset och ta det lugnt, efter en vecka på jobbet känns det bra att inte ha alldeles för mycket att göra. Pausar ett tag och försöker gräva fram något lättsamt och opåträngande ur ölkällaren. Utomhus är det 15 plus och strilande regn, så inomhus känns bra.

Utseende

Vätskan är ljust gul och helt klar. Ett vitt skum med medelstora bubblor lägger sig 2cm tjockt och sjunker snabbt undan utan att lämna några rester på glaset.

Doft

Potatisbakelse är det absolut första som kommer till mig. Beskan är ganska stor. Sen kommer doft av formfranska och formfranska som legat i vatten ett tag. En tydlig metallisk ton finns också. Lite toner av småkakor.

Smak

Smaken är alltigenom rätt mild. Beskan domineras och tonar åt vitt bröd med ett tydligt metalliskt inslag. Blöt kartong och fuktiga träfibrer. Kroppen är liten och kolsyran svag.

Helhetsintryck

Inte särskilt gott. Smaken känns oren och känslan av metall är väldigt stor. Inte angenämt alls.

Slutbedömning

Denna öl var inte god nånstans, egentligen. Men å andra sidan, det rinner. Så länge en håller sig koncentrerad på något annat och inte tänker efter så går den ner. Jag kan nog tänka mig att det här ölet skulle kännas helt ok på en uteservering, på sydeuropasemester en het sommardag, men inte här och inte nu. Visst, jag ville ha något opåträngande och lättsamt, men det metalliska i det här ölet hade nog krävt en nedkylning till kring 5plus för att inte bli jobbigt att stå ut med.

Betyg

2

This entry was posted in 02, Karlovacka Pivovara, Kroatien. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s