Arton56 amber

Grundinformation

500ml burk, 5,2% alkohol. Ursprungsland: Sverige. Bryggeri: Åbro. Produktnummer på systembolaget: 1456.

Provningstillfället

Klockan är kring elva på kvällen och jag har just gått en promenad i en ljummen sensommarkväll. Temperaturen ligger på runda 20 plusgrader och det blåser en svag, svalkande vind ute. Huvudet börjar bli trött och det är snart dags att krypa till kojs.

Utseende

Mörkt röd, som ändå släpper igenom en del ljus. Klar vätska. 6-7cm gult skum lägger sig på ölen och sjunker sakta undan utan att lämna några rester på glaset.

Doft

Mild doft, med markerad beska och en lätt sötma. En svag bränd ton med inslag av kaffe och choklad. Efter ett tag kommer en lätt unken ton som påminner om gammal skurtrasa.

Smak

Lätt smak. Beskan dominerar, men även en viss sötma finns. Smaken är väldigt tunn och ger nästan ingenting. I eftersmaken kommer en behaglig bränd ton. Efter några klunkar kan jag ana den gamla skurtrasan från doften.

Helhetsintryck

I stort sett meningslös. Doftar och smakar väldigt tunt och ger inte mycket positivt. Dock ser den inbjudande ut och det är väl alltid något.

Slutbedömning

Det här var faktiskt inte gott någonstans. Mycket snart kom smaken att helt domineras av sur skurtrasa och fadd metallsmak. Andra halvan av ölen hamnade i vasken och jag kommer inte köpa det här ölet igen

Betyg

2

This entry was posted in 02, Åbro, Sverige, Systembolaget. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s