Piteå lager

Grundinformation

330ml flaska, alkoholhalt: 5,2%. Ursprungsland: Sverige. Bryggeri: Swedish Lapland Breweries. Produktnummer på systembolaget: 89780

Provningstillfället

Kvällen har spenderats på festival, i egenskap av festivalläkare. Kvällen har varit ganska lugn och skötsam, så det har inte varit överdrivet mycket att göra. Kvällen har varit varm och fin, temperaturen ligger fortsatt på 18 plus när jag åker hem vid halv 4 på morgonen. När jag nu kommit hem är klockan 4 och det börjar ljusna ute. Äter en bit ädelostpaj till nattamat innan det är sängdags.

Utseende

Vätskan är klar och ljust gul. På glaset lägger sig ett 5cm tjockt skum med små bubblor. Skummet sjunker långsamt undan och lämnar en del rester på glaset.

Doft

Beskan är tydlig. Det doftar av formfranska, hö och bröddeg. Jag anar också en viss aning av kryddighet. Ölet känns inbjudande.

Smak

En lätt unken smak är det första som slår emot mig. Formfranskan har blivit lagd i ett vattenbad och det känns inte alls särskilt inbjudande längre. På det hela är ölet ganska smaklöst och ger bara en fadd och tråkig känsla.

Helhetsintryck

Ölet doftar inbjudande, men smaken lever inte alls upp till förväntningarna. Tråkig, på gränsen till osmaklig. Inte alls angenäm.

Slutbedömning

Som tur är döljer smakerna från pajen det mesta av ölen. Det som bryter igenom av ölsmaken är inte alls angenämt. Smaken är alltigenom fadd och unken och inte alls tilltalande. Gör dig inte besväret att köpa det här ölet, det är inte värt besväret. Om du redan köpt en, spar den till slutet av kvällen då du ändå inte känner vad nånting smakar.

Betyg

2

This entry was posted in 02, Sverige, Swedish Lapland Breweries, Systembolaget and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s