Black Rocket Porter

Grundinformation

330ml flaska, 5,5% alkohol. Ursprungsland: Sverige. Bryggeri: Gamla Slottskällans Bryggeri. Produktnummer på systembolaget: 1478.

Provningstillfället

En varm dag som har spenderats på bagarstugans tak, vilket bit för bit har plockats sönder och slängts ner på marken. Här ska det så småningom bli plåttak minsann! Framåt kvällen har det börjat regna och nu vräker det ner utomhus.

Utseende

Kompakt mörker. Helt svart och släpper inte igenom något ljus. 5cm ljusbrunt skum med stora bubblor lägger sig över ölet, men sjunker snabbt undan till ett tunt lock och lämnar ytterst sparsamt med rester på glaset.

Doft

Det doftar mörkt vörtbröd med russin. En lätt syrlig doft finns också att hitta, vilken påminner om syntetisk fruktgodis.

Smak

Tydlig rostad karaktär. Det slår emot bränt trä, kaffe och choklad. Jag kommer återigen att tänka på den gamla kaffepannan över öppen eld. Lite träkol och glödbädd. Eftersmaken är kraftig och rejält bränd och hänger kvar länge i munnen.

Helhetsintryck

Doftar och smakar väldigt olika. Inget av det brända, som helt dominerar smaken, fanns i doften och jag blir lätt överraskad. Positivt överraskad.

Slutbedömning

Ölet smakade mycket bra och passade fint i det här tillfället. Dock kan jag tycka att upplevelsen var lite väl enkelspårig, det smakar bränt trä, bränt trä och bränt trä. Nog för att det är en smak som jag uppskattar, men den får gärna blandas ut med något annat.

Betyg

7

This entry was posted in 07, Gamla Slottskällans Bryggeri, Sverige, Systembolaget and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s