Hembrygd lager

Grundinformation

En 33cl flaska som jag fått från min bror. Brygd av en arbetskamrat till honom i ett litet hembryggeri någon stans i Luleå. Vad bryggaren heter vet jag i dagsläget inte.

Provningstillfället

Fredag eftermiddag. Efter en dag med alla sorters väder har sol och 20 grader verkat stabilisera sig. Snart dags att få över lite vänner på grillning och samkväm i sommarvärmen.

Utseende

Ljus, gul vätska, lätt aning till oklarhet. 3cm vitt skum med stora bubblor som snabbt sjunker undan utan att lämna några rester på glaset.

Doft

En lätt doft av beska går att känna redan på några decimeters avstånd. Doften domineras av en frisk beska med en aning syrlighet. Vitt bröd, typ ciabatta, gräs och en lätt ton av citron. Doftar fantastiskt inbjudande.

Smak

Kittlande kolsyra. Mest beska, men även här finns en aning av syrlighet. Ganska tam smak, som drar mest åt citronskal. Möjligen finns ett litet styng av kemikalier och apelsingodis, som drar lite mot skurmedel.

Helhetsintryck

Doften är underbar. Tyvärr väger inte smaken upp riktigt till förväntningarna. Helheten blir dock bra ändå, bara att se till att hålla näsan i glaset länge och sen svälja snabbt.

Slutbedömning

En mycket trevlig brygd. Helt klart bättre än medellagern på systembolaget. Dock är det inget öl jag går igång fullständigt på, men en utmärkt sällskapsdryck att ha till mat eller samtal. Inget mer, men verkligen inte heller något mindre.

Betyg

5

This entry was posted in 05, Hemmabrygd, Sverige. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s