S:t Eriks sommarlager

Grundinformation

330cl, flaska. 4,7% alkohol. Ursprungsland: Sverige. Bryggeri: Gamla Slottskällans Bryggeri. Produktnummer på systembolaget: 11417

Provningstillfället

Ytterligare en dag av jourjobb. Väl hemma vid kvart i 22 vankas thaimat till middag och efter det ett försök till avkoppling i form av en provning. Vad det har varit för väder ute har jag inte en aning om, men just nu är det rätt varmt om än utan sol.

Utseende

Ljust gul, klar vätska. 3cm vitt skum med stora bubblor, som sjunker undan ganska snabbt och lämnar en del rester på glaset.

Doft

Beskt, syrligt och fruktigt. Klara toner av citrus, men också en kemikalisk likhet med citrondiskmedel. En del inslag av hö och jord.

Smak

Beska och syrlighet även här. Kraftigare citruston än i doften med ett stort inslag av citronskal. Kroppen är extremt liten och det rinner lätt. Eftersmaken bjuder på en hel del motstånd och syrligheten tar lätt över och det blir att smaka koncentrerad grapejuice blandat med citronskal.

Helhetsintryck

Mycket syrlighet och mycket beska. Doften gav förhoppning om friskhet och törstsläckare, men det togs fort ur mig av smaken som gav ordentligt med motstånd, särskilt i eftersmaken. Tyvärr inte det motstånd som jag gillar, utan ett besvärande motstånd av oangenämitet.

Slutbedömning

Jag förstår inte riktigt vart “sommar” kommer in i bilden, för smaken känns ganska påfrestande och det skulle nog vara svårt att hinka den här för att svalka sig själv en varm sommardag. Motståndet och syrligheten passar nog bättre en ruggig höstkväll, om ens då. Som avslutning får sägas att jag är inte imponerad, det här tilltalar mig inte särskilt mycket.

Betyg

3

This entry was posted in 03, Gamla Slottskällans Bryggeri, Sverige, Systembolaget. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s