Dödshjälp!

Grundinformation

Flaska, 330ml. >8% alkohol (inte preciserat mer än så på flaskan). Ursprungsland: Sverige. Hemmabrygd av Patrik Andersson.

Provningstillfället

Är på besök i Linköping hos gamla studiekamrater och annat löst folk. Sitter för tillfället i köket hos en studentkrogs-kollega och laddar inför reunion med en bunt gamlingar. Varmt och soligt utanför.

Utseende

Kompakt svart, inget ljus igenom. Tunnt ljusbrunt skum som sjunker undan ganska fort och lämnar sparsamma rester på glaset.

Doft

Söt, frisk och fruktig doft slår emot en. Det finns många olika dofter att hitta i den här brygden: Apelsinchoklad, bränt trä, koda, honung, sommaräng och norsk brun getost.

Smak

Kroppen är medelstor. Ölet ger än lätt oljig känsla i munnen. Smaken är betydligt mer besk än doften med ett litet stänk av syrlighet. Även i smaken finns mycket att leta efter och jag hittar tydliga toner av brända mandlar och knäck. Eftersmaken bjuder mer av de brända tonerna och varar mycket länge.

Helhetsbedömning

Helt klart ett intresant öl. Doft och smak ger ganska skilda upplevelser och det finns mycket att upptäcka i ölet. Ett behagligt öl som bjuder ganska stort motstånd.

Slutbedömning

En mycket bra start på en kväll i ölnörderiets tecken. Passar utmärkt att sitta och diskutera och fundera över, då det ger många olika smaker och är väldigt komplext. Passar nog bäst i små doser och att dela flaskan på två var nog inte alls någon dum idé. Om jag får chansen att dricka det här igen kommer jag ta den, helt klart.

Betyg

7

Advertisements
This entry was posted in 07, Hemmabrygd, Sverige. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s