Sigtuna sommar wit

Grundinformation

500ml flaska, 4,7% alkohol. Ursprungsland: Sverige. Produktnummer på systembolaget: 1681

Provningstillfället

Klockan halv 6, en söndagseftermiddag. Helgen har gått i förkylningens tecken och jag börjar precis piggna till igen. Middagen, i form av hembakt pizza står i ugnen och är strax färdig att äta. Ute är det kring 15 plus och strålande sol. En gräsklippare puttrar i bakgrunden.

Utseende

Färgen är gul till orange. Grumlig vätska. Ca centimetertjockt vitt skum, som snabbt sjunker undan och lämnar en del skumrester på glaset.

Doft

Doften går att känna på ganska långt avstånd från glaset. Tydliga toner av jäst och citrus. Det finns ett inslag av blommor och sommaräng någon stans en bit bak i doften.

Smak

Len känsla i munnen. Kroppen är medelstor. I stort sett ingen beska och överlag ganska svag smak. En syrlig sötma, med tydliga smaker av citron och apelsin. I eftersmaken kan lite mer beska anas och något slags motstånd i vätskan. Ljust bröd och gammeldags fruktkarameller finns att hitta.

Helhetsbedömning

Lite för tam i smaken för mig. Både doft och smak är klart angenäma, men för försiktiga. Ett drickvärt öl, men inget att jaga runt stan för att få tag på.

Slutbedömning

Smaken växte lite efterhand och mot slutet är den faktiskt riktigt god, inte bara ganska. Jag kan tänka mig att ölet skulle göra sig alldeles utmärkt en riktigt varm sommardag på en uteservering eller en strand, där mer omgivningen än ölet står i centrum. Det är fortfarande ingen smakbomb, men har helt klart sina poänger. Det där med sommar i namnet stämmer utmärkt.

Betyg

7

Advertisements
This entry was posted in 07, Sigtuna Brygghus, Sverige, Systembolaget. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s